Bravčové s balzamikom ? MŇAM!


Ocot sa nám s prípravou mäsa až tak úplne nespája. Používame ho skôr do šalátov, alebo na prípravu kyslých polievok. Avšak preto, že výnimky potvrdzujú pravidlo, je aj takáto kombinácia možná a navyše veľmi chutná. Prečítajte si, ako pripraviť bravčové s balzamikovým octom. Uvidíte, že sa oblížete až za ušami.

ocet
 
Na prípravu tohto receptu budete potrebovať poriadnu kúsok bravčového karé. Tento druh mäsa je považovaný za extrémne suchý, takže ho ľudia nepripravujú až tak radi. V tomto prípade, však bude šťavnaté, ako si ani neviete predstaviť. Základom je správny postup jeho prípravy.
 

  • Najprv si na panvicu nalejte olej.
  • Nechajte ju rozpáliť na maximum.
  • Prihoďte dva strúčiky cesnaku. Ten ale nešúpte, nekrájajte, ani nepretláčajte, stačí ak ho trošku roztlačíte. Takto sa vám nespáli, ale iba dodá chuť mäsu.
  • Hneď potom príde na panvicu mäso.

 
Príprava mäsa
Jeden kúsok mäsa by mal mať okolo dvesto až tristo gramov. Takto sa vám krásne prepečie, no nevyschne. Opláchnite ho a následne poriadne usušte. Teraz prichádza na rad soľ, čierne korenie a rozmarín. Použiť však môžete aj tymian. Bylinky chutia najlepšie, ak sú čerstvé. Nakrájajte ich na drobno a mäso v nich obaľte.
 
Tepelná úprava
Fáza číslo jeden:Mäso najprv opražíte na panvici Tá musí byť dostatočne rozpálená. Nezabudnite ho poriadne opiecť z každej strany, aby sa zatiahlo. Takto z neho nevytečie šťava. Keď bude na pohľad krásne hnedé, do panvice nalejte asi dva decilitre balzamikového octu a odstavte ju z ohňa.
Fáza číslo dva: Takto opečené mäso preložte do pekáča. Prilejte k nemu výpek s octom. Je dobré, ak v ňom bude čo najviac namočené. Vložte do rúry a pečte dvadsať minút pri teplote 180 stupňov Celzia.

maso
 
A čo k tomu
Ako príloha s ak tomuto mäsku hodia najlepšie zemiaky. Môžete si ich opiecť, alebo spracovať na kašu. Ak do nich pridáte opečenú cibuľku, neoľutujete.